Македония продължава да бъде заложник на Дълбоката държава, създадена от

...
Македония продължава да бъде заложник на Дълбоката държава, създадена от
Коментари Харесай

Раткоцери: Просърбската Дълбока държава в Скопие пречи на добрите отношения с България

Македония продължава да бъде пленник на " Дълбоката страна ", основана от Сърбия през 1945 година

Тази " Дълбока страна " е издигната и въодушевена върху основите на антиалбанизма и антибългаризма. Тази " Дълбока страна ", която е извънредно просръбска, антиалбанска и антибългарска, има мощно наличие в част от медиите, службите за сигурност, правосъдната власт, университетите - и по-специално в Юридическия факултет в Скопие, Академията на науките, разнообразни Неправителствени организации, олигархията, в консервативната част на Социалдемократическия съюз /СДСМ/, както и в доста други по-малки партии.

До момента политическите " жертви " на тази страна са трима министър председатели: Любчо Георгиевски, Владо Бучковски и Зоран Заев, единствено тъй като те имаха друг метод към албанците, само че и към българите и тъй като те се пробваха да основат отдалеченост от Сърбия. Не рядко тази просръбска " Дълбока страна " е била подпомагана от наивни албански политици.

Като характерен образец за метода на деяние на " Дълбоката просръбска страна " може да посочим изказванията на някогашния министър на външните работи и някогашен вицепремиер Никола Димитров, които неслучайно се появиха малко преди визитата на българския министър председател /на Кирил Петков в Скопие, бел.ред./ и неговите апели за по-приятелски метод към Македония.

Тази " Дълбока страна " направи невероятно разрешаването на разногласието с България, както не разреши от 1945 до 2001 година, само че продължава и сега да се съпротивлява, за разрешаването на въпроса за правата на техните албански съграждани.

Коментар на македонския публицист Арбен Раткоцери, който издава в районен съд Македония излизащият на албански език вестник " Коха “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР