Македонец, който има и българско гражданство е избягал от България

...
Македонец, който има и българско гражданство е избягал от България
Коментари Харесай

Македонец под карантина избяга от България през ГКПП - Ст. Лисичково с мръсна газ

Македонец, който има и българско поданство е избягал от България с колата си през Граничен контролно-пропусквателен пункт Ст. Лисичково, тъй като е нарушил наложената му карантина.
Случаят е от февруари, само че стана прочут преди дни по време на дело в административния съд в Благоевград.
Заради бягството на Д. Д. е било наложено дисциплинарно наказване " неодобрение " за 6 месеца на граничен служител на реда, само че съдът го анулира.
На 9 февруари 2021 година на изходящо трасе към районен съд Македония дошъл Д. Д. с БМВ. Възникнали подозрения, че е подложен под карантина, само че се оказало, че в системата на Министерство на вътрешните работи няма такива данни. Заради това дежурните служители на реда помолили чиновник на РЗИ да извърши инспекция и в техните масиви. В вербален диалог служителят на РЗИ е удостоверил, че лицето е сложено под карантина за интервала от 4 до 13 февруари и е трябвало да бъде на адрес в Банско. Д. Д. бил вкаран в постройката на Гранична полиция, до момента в който дойдат по електронен път публично документите за слагането му под карантина. В същото време колата му останала на трасето и пречила на останалите коли. Д. Д. придружаван от ръководителя на промяната излезли на открито, с цел да се реалокира колата. В момента, когато македонецът седнал зад кормилото, дал мръсна газ и безусловно се промушил под падащата преграда и траял към районен съд Македония. Няколко наши служители на реда побягнали да го гонят, само че видяли, че колата предходна със същата висока скорост и през отсрещния македонски пункт, и там не спряла за инспекция, а навлязла на територията на прилежащата ни страна.
Заради бягството, ръководителят на промяната е бил осъден с неодобрение, тъй като не подхванал ограничения лицето да не напусне зоната за надзор, само че съдът анулира наказването, тъй като не ставало ясно какви други дейности е трябвало да се подхващат, само че не са направени, с цел да не избяга македонецът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР