Макар представителките на нежния пол да се славят като по-емоционални

...
Макар представителките на нежния пол да се славят като по-емоционални
Коментари Харесай

6 причини защо жените изневеряват

Макар представителките на нежния пол да се славят като по-емоционални и по-романтични, от време на време и дамите изневеряват на индивида до тях. И не, не всички дами го вършат, както и не всички мъже. Но когато това стане, нормално не е инцидентно.

За изневярата на дамите в една връзка може да има многочислени аргументи – от възприятие за неустановеност до прочувствена незадоволеност. Макар че аргументите за невярност могат да се разграничават при обособените хора, има някои съществени фактори, които остават непрекъснати и служат като мотивация за невярност.

Тук ви предлагаме лист с постоянно срещани аргументи и признаци, които сигурно ще ви оказват помощ да разберете за какво дамите изневеряват във връзките си.

Липса на прочувствена задоволеност

Това е една от главните аргументи, заради която дамите изневеряват във връзките си. Емоционалната непосредственост играе решаваща роля във взаимоотношенията, а когато дамите се усещат прочувствено откъснати от сътрудниците си, те може да са по-податливи на невярност. Това може да се случи, когато сътрудникът им е прочувствено недосегаем, подценява потребностите им или не съумява да обезпечи мечтаното равнище на поддръжка и схващане. Като търсят прочувствена задоволеност другаде, дамите могат да се надяват да намерят съпричастност, схващане и връзка, които желаят в главната си връзка.

 дамите изневеряват

Желание за ново прекарване или неспокойствие

Монотонността и предсказуемостта в една връзка може да накара някои дами да потърсят нови прекарвания и безредици отвън актуалното си партньорство. Желанието за оригиналност, завършения и тръпката от нещо друго могат да бъдат мощни претекстове за невярност. Чрез нея дамите може да се надяват да върнат вълнението и спонтанността в живота си. Желанието да изпитат вълнението, което идва от проучването на нови връзки и освобождението от рутината на актуалната връзка, може да бъде главната причина, заради която дамите изневеряват на сътрудниците си.

Липса на внимание и обвързаност

Жените изневеряват и от липса на внимание. Когато те усещат забележителна липса на прочувствена връзка, благодарност и фамилиарност от страна на колегата си, те могат да потърсят удостоверение и задоволство от някой различен, който може да им обезпечи мечтаното внимание. Желанието да се усещат оценени, желани и ценени може да накара дамите да търсят нежни контакти отвън актуалното си партньорство.

 дамите изневеряват

Проблем с интимността

Когато има провокации при установяването на дълбока прочувствена и физическа фамилиарност в границите на една връзка, някои дами може да са склонни да я търсят другаде. Интимността не се лимитира единствено до физическия контакт, а включва и прочувствена непосредственост, доверие, накърнимост и мощна физическа връзка. Ако тези детайли липсват или в случай че нерешени проблеми пречат на развиването на интимността във връзката, дамите може да са по-податливи на невярност към сътрудниците си.

Неразрешени персонални проблеми

Психологията на изневеряващите дами демонстрира, че аргументите за изневярата постоянно не се лимитират единствено до актуалната им връзка. Неразрешени персонални проблеми като контузии от предишното, продължителни прочувствени рани или неразрешени проблеми от предходни връзки, могат да са причина, че дамите изневеряват и по този начин търсят разтуха в това, което вършат. Тези персонални проблеми могат да основат празнина или прочувствено страдалчество в тях, което ги кара да търсят разтуха, одобряване или възприятие за избавление в прегръдките на някой различен. Когато дамите изневеряват, те пробват краткотрайно да намерят облекчение от бремето си или да се опитат да запълнят прочувствените празнини, които виждат в живота си.

 дамите изневеряват

Изчезване на любовта

Когато прочувствените връзки и любовните усеща в една връзка отслабват, някои от дамите изневеряват, като за тях това е средство за търсене на нови сантиментални връзки. Когато дълбоката връзка и привързаността, които в миналото са изпитвали към колегата си, намалеят, те може да бъдат привлечени да проучат други благоприятни условия, с цел да изпитат вълнението и пристрастеността, които в миналото са изпитвали. Изчезването на любовта може да сътвори празнина, която някои дами се пробват да запълнят, като се впускат в изневери. Те се надяват да намерят прочувствено задоволство и сантиментална връзка, които съгласно тях липсват в актуалната им връзка.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР