Макар преброяването на бюлетините от парламентарния вот почти да приключи,

...
Макар преброяването на бюлетините от парламентарния вот почти да приключи,
Коментари Харесай

Новите пловдивски депутати: Петима са резервна гума на водач...

Макар преброяването на бюлетините от парламентарния избор съвсем да завърши, описът на новите пловдивски депутати виси със страшна мощ. Причината е, че към момента не е ясно дали водачите на листите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се!Мутри вън " Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Тошко Йорданов, Христо Иванов и Николай Хаджигенов ще влязат от 16 МИР или ще го създадат от другите региони, където също печелят мандати.

Иначе разпределението на местата е съвсем несъмнено, както и че няма да има разбъркване поради преференции. ГЕРБ праща четирима депутати от Пловдив град, с един по-малко от 2017 година Това значи, че за София се стягат Иван Тотев, Вежди Рашидов, Радослав Чолаков и Спас Гърневски, в случай че Борисов по традиция реши да влезе от София.

" ИТН " и Българска социалистическа партия печелят по два мандата. От листата на Слави Трифонов първи и втори са Тошко Йорданов и шахматистката Антоанета Стефанова.

Ако сценаристът, който е лидер и в Пловдив област избра да влезе оттова, в Народното събрание ще отиде третата в листата Теодора Пенева.

Българска социалистическа партия следва да вкара в Народно събрание от Пловдив Корнелия Нинова и проф. Иво Христов, само че в случай че партийният водач избере столичния си мандат, то депутат ще стане третият в листата Иван Петков – Бебето.



Лидерът на Демократична България Христо Иванов също би трябвало да реши дали влиза от София или от Пловдив. От избора му зависи дали Манол Пейков ще стане народен представител. Преразпределението на гласовете обаче дава късмет на Демократична България и за втори мандат под тепетата.



„ Изправи се! Мутри вън!” има сигурен мандат. Николай Хаджигенов обаче е лидер и на 25 МИР в София и в случай че избра него, то народен представител ще стане Мария Капон.



Много дребни шансове за пловдивски мандат има и Тенер Али от Движение за права и свободи, само че това е прекомерно малко евентуално.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР