Макар парламентарните избори да са на хоризонта, Продължаваме промяната (ПП)

...
Макар парламентарните избори да са на хоризонта, Продължаваме промяната (ПП)
Коментари Харесай

Трусовете изненадаха ПП - все още не е подала документи за регистрация

Макар парламентарните избори да са на хоризонта, " Продължаваме промяната " (ПП) има два базови юридически казуса. Тя към момента не е партия, а названието й като комерсиална марка е обект на спор. 

Учредяването на Политическа партия се състоя през април. Но тя освен не е записана досега, ами и не е направила нужните стъпки. От Софийски градски съд, който поддържа регистъра на политическите партии, оповестиха пред " Сега ", че документи за регистрация тя не е подавала. Теоретично това не би трябвало да е проблем, защото се приказва за избори най-рано през септември, т.е. има време до тях. Но присъединяване във вота се декларира в ЦИК не по-късно от 45 дни преди датата на гласуване; до тогава Политическа партия би трябвало да е вписана правосъдно, с цел да се яви като партия - в случай че се бави в този момент, може да се появят компликации при обжалване или протестиране на регистрацията.

Както е известно, на предходните избори Политическа партия не взе участие като партия. Яви се под формата на коалиция сред партиите ВОЛТ, Средна европейска класа и " Социалдемократи ".

Към марката пък искания има добричкият кмет Йордан Йорданов, който на локалния избор през 2019 година употребява като име и лого девиза " Продължаваме промяната на Добрич ". Преди три месеца " Сега " разказа проблема - през септември 2021 г, когато се ражда концепцията за Политическа партия, Даниел Лорер подава заявление в Патентното ведомство; скоро Йорданов входира оборване, а и самичък подава поръчка за регистриране на марката. Развитие по случая все още няма, а и надали се обрисува, поради дългите периоди при сходни процедури. Така заявката на Лорер остава блокирано. Спорът за комерсиалната марка няма отношение към партийната регистрация, само че може да попречи при комерсиална, издателска, рекламна и други типове приложимост на названието.

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР