Макар много неща да са известни на науката, до момента

...
Макар много неща да са известни на науката, до момента
Коментари Харесай

Как да ядем каквото искаме и пак да отслабваме

Макар доста неща да са известни на науката, досега не е доста ясно по какъв начин тъкмо нашето тяло обработва храната и генерира енергийни центрове към част от мозъка, известна като страничната хипоталамусна област (LHA), за която знаем, че изпраща сигнали до мастните депа на тялото ни. Ново проучване обаче има за цел да разбере, като опитва върху мишки.

Те откриват, че мишки със затлъстяване, демонстрират закъснение на GABRA5-позитивните неврони в LHA. Тези кафези играят роля в регулирането на количеството мазнини, които носим, тъй че се допуска, че забавянето на тяхната интензивност ще докара до струпване на килограми от мишките.

След това откривателите преглеждат какво би се случило, в случай че употребяват хемогенетично инхибиране, с цел да спрат в допълнение интензивността на GABRA5 невроните, като употребяват химикали. По този метод те следят в допълнение наддаване на тегло, защото мастната тъкан в мишките стартира да употребява по-малко сила.

Това ги въодушевява да потърсят метод за предизвикателство на противоположния резултат посредством активиране на GABRA5 неврони, с цел да работят като комутатор за контролиране на телесните мазнини. И по този начин страничната хипоталамусна област още веднъж е забъркана тук, защото съдържа различен тип мозъчни кафези, наречени астроцити, които могат да работят върху GABRA5 невроните.

И ключът, наподобява, е прекъсването на ензима, създаден от астроцитите, който инхибира GABRA5. Този скучен ензим в действителност се назовава моноаминооксидаза Б (MAO-B). За шанс биотехнологичната компания Neurobiogen стартира да работи върху такова лекарство през 2019 година: селективен и обратим MAO-B инхибитор, прочут като KDS2010.

В момента лекарството минава фаза 1 на клинични изпитвания и е обещано на затлъстели мишки в това изследване, с цел да се следи по какъв начин се отразява на тежестта им. Резултатите демонстрират, че мишките могат да отслабнат, без да понижават приема на храна, означават от IFL Science.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР