Макар и със закъснение, в зимните ни курорти вече падна

...
Макар и със закъснение, в зимните ни курорти вече падна
Коментари Харесай

Трите големи ски курорта в България посрещат туристите с нови цени

Макар и със забавяне, в зимните ни курорти към този момент падна първият същински сняг и феновете на ските и сноуборда към този момент направиха първите спускания за сезона. С какви цени ги посрещнаха в курортите спрямо предходната година? Покачване има и в цените на нощувките, и в тези на картите за въжен превоз и наем на ски екипировка.
Прочетете още
С към 20% по-скъпа излиза нощувката в зимните ни курорти тази година. Увеличението ще се движи сред 11 и 30 на 100 - според от вида на хотела, категоризацията и местоположението. 

Някои от курортите бяха пуснали промоционални карти за въжен превоз при започване на сезона, които бяха на същите цени като тези предходната година, само че след приключването на промоционалния интервал се подвигнаха с близо 20%.

Най-изгодни излизат сезонните карти в Боровец – 1500 лева за възрастни, 1000 за деца и младежи. Те обезпечават достъп до лифтовете за целия интервал на зимния сезон. Най-скъпи са тези в Пампорово – 2550 лева за възрастни, 2041 лева за младежи и 1530 лева за деца.

Цените в Банско са 1700 лева за възрастни, 900 за деца и 1600 лева за младежи.

Полудневните карти са разграничени на утринни и следобедни, като тези от 8:30 до 12:30 ч. са по-скъпи.

Ако не се закупи сезонна карта, а екскурзиантът реши да си купи карта от 1 до 13 дни, цените в Банско са най-високи, като еднодневен пропуск за въжен превоз за възрастни е на цена от 90 лева (в Боровец и Пампорово тя е 85 лева.).

Банско:

 

Пампорово:



 

Боровец:



В Пампорово се оферират и комбинирани карти за потребление на лифтовете и прилагане на екипировка чартърен, като за възрасти цената е 100 лева за един ден. В Банско пакет от ски, щеки и обувки се предлага за 30 лева дневно, като картата за въжен превоз се заплаща настрана. Условията в Боровец са същите като тези в Банско.

 

Цените в заведенията за хранене също остават високи. Чаша чай или кафе на Пампорово е на цена от 4 лева Бургерите са на цени от 20 лева, салатите – 15 лева

Пиците в Банско са на цена от 20 лева, салатите – 16 лева, чорба – 7лв., кафе и чай – 5 лева

Супите в Пампорово са на цена от 9 лева, главните – към 25 лева, салатите – 15 лева, кафе и чай – 4 лева

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР