Макар и президентът да е посещавал различни общини в България,

...
Макар и президентът да е посещавал различни общини в България,
Коментари Харесай

Цветанов: Най-хубаво е да си президент в България. Нищо не зависи от теб, само намираш кусури

Макар и президентът да е посещавал разнообразни общини в България, какъв брой от проблемите им е решил? Уважавам президентската институция, само че за жалост Румен Радев, дружно с Българска социалистическа партия, има антиевропейско държание. Това съобщи пред публицисти в Смолян ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, оповестява Нова тв.

„ Най-хубаво е да си президент в България. Нищо не зависи от теб, единствено намираш недостатъци “, означи Цветанов. Той напомни случая в Свищов, когато беше изолиран от срещата на Радев с кмета на града. „ Когато обаче след това стана време за същинското решение на проблемите, кметът пристигна при нас. Той бе самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия, само че това значи ли, че не би трябвало да работим дружно? Не е значимо от коя партия си, а дали те е грижа за хората “, безапелационен бе ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов разяснява и зачестилите произшествия по пътищата. „ Бяхме понижили съществено броя на жертвите, само че за жалост през последните години се връщаме към стойности от най-черните времена. Във всички рекомендации от Европейски Съюз написа едно – манталитетът на българския лидер би трябвало да се промени. Това поучавам и аз – да се почитат всички участници в придвижването “, уточни той. По думите му санкциите в България са високи, като единственото, което може да се усъвършенства, е събираемостта им. „ Не бива да чакаме обаче от Министерство на вътрешните работи да бъдат пъдари на пътя. Най-важна е предварителната защита. Затова още от ученическа възраст децата би трябвало да бъдат възпитавани като толерантни бъдещи водачи и да им се дават неприятните образци на недобросъвестните водачи “, изясни той.

Цветанов сподели още, че казусът в Смолян с улица „ Проф. Асен Василев “ стои от 30 години. „ Поздравявам кмета на града Николай Мелемов за това, че преди две години направи план и към този момент се подхващат стъпки по реализирането му.  Има възможност обаче средствата да не стигнат и да се търси спомагателна финансова поддръжка от страната “, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Той разяснява, че единствено допреди 4-5 години в Смолян е имало доста проблеми, като най-сериозни са били тези със спортната инфраструктура. „ Само за няколко години Николай Мелемов съумя да преобрази града. За нас е значимо Смолян и Родопите да се развиват, да има къде да работят хората “, добави Цветан Цветанов. Той разяснява, че в България има задоволителна независимост за дребния и междинен бизнес, като през последните години способените органи са съумели да редуцират злоупотребите до най-малко.

„ Наскоро имаше съвещание при премиера по отношение на усложнената интернационална конюнктура. Позицията, с която излязохме след това, кореспондираше с тази на Европейски Съюз. Не бива да обслужваме непознати ползи. Гарантирането на сигурността ни минава през участието в Европейски Съюз и НАТО. Който си мисли друго е в огромна илюзия “, акцентира Цветанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР