Макар и кратък, животът на 45-ият парламент не бе напразен

...
Макар и кратък, животът на 45-ият парламент не бе напразен
Коментари Харесай

Радев: Омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел, се пропука

" Макар и къс, животът на 45-ият парламент не бе безрезултатен - остана като трагичен жалон в излизането на обществото от авторитаризма и корупцията. Това сподели президентът Румен Радев на формалната гала в Гербовата зала по представянето на структурата, състава и целите на служебното държавно управление.

По думите му 45-ият парламент е бил белязан с доста страсти.

„ Хората вложиха в него упования. Чуха се дълго премълчавани отзиви. Възроди се духът на парламентаризма и на свободното слово. Пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управнически модел. Този парламент обаче не сбъдна упованията на хората за ново държавно управление, учредено на здравите основи на честността и закона “, акцентира президентът. Според него това е урок за всички партии в навечерието на новата предизборна акция.

„ Макар и длъжностен, кабинетът, който назначавам през днешния ден, има упоритостта да бъде на демократичното единодушие. Той потвърждава това, което за жалост не бе реализирано от 45-ото Народно заседание – че е допустимо демократи от разнообразни цветове да надмогнат овехтели разделения и алените линии между тях и да се обединят към идеята за свободна и обективна България “, разяснява Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР