Макар Европейската комисия да казва, че пътуванията вътре в Европейския

...
Макар Европейската комисия да казва, че пътуванията вътре в Европейския
Коментари Харесай

Кога ще се върнат туристите? Нерадостно лято очаква италианските хотелиери

Макар Европейската комисия да споделя, че пътуванията вътре в Европейския съюз може да бъдат обновени скоро, идните месеци надали ще предложат нещо изключително на фона на най-трудния стадий от италианската туристическа рецесия, написа в петък организация ДПА.

Пандемията от новия ковид опустоши цялата италианска стопанска система, само че се чака туризмът да заплати по-тежка цена от множеството останали браншове.

След въвеждането на карантинните ограничения на национално равнище от 10 март хотелите и музеите бяха затворени, а интернационалният въздушен трафик бе като цяло прекратен и вследствие на известните туристически дестинации станаха злокобно пусти.

" Градът е в действителност празен. Виждате няколко хора с раници и селфи стикове, само че те са малко колкото зъбите на кокошка. Вероятно са (италианци) от други част на Венето, които са се възползвали от опцията да видят града, както в никакъв случай до момента ", споделя пред ДПА Елена Деган, екскурзовод от Венеция.

До предходната година прекомерно многото туристи бяха един от главните проблеми на Венеция, само че съвсем рекордните наводнения през ноември и началото на епидемията през февруари прекатурнаха обстановката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР