Макар че метеоролозите даваха само 10% шанс времето да е

...
Макар че метеоролозите даваха само 10% шанс времето да е
Коментари Харесай

УСПЕХ: Ракета Фалкън 9 на СпейсЕкс изведе в космоса спътник на Ютелсат!

Макар че метеоролозите даваха единствено 10% късмет времето да е удобно за полет, шансът този път бе на страната на СпейсЕкс, а не на природата. Фирмата на Илон Мъск организира сполучливо 53-тото си орбитално изстрелване за 2022 година, като невъзвръщаема ракета “Фалкън 9 ” изведе в космоса тежък информационен сателит за потребностите на френската компания Ютелсат.

Все отново неприятното време съумя да отсрочи различен полет на СпейсЕкс – този на товарен транспортен съд “Карго Драгън ” до МКС и той бе плануван за аварийна дата.

За потребностите на днешната задача беше употребена първа степен под сериен номер “B1049 ”, като това бе 11-тото изстрелване за нея. Тъй като фирмата-клиент Ютелсат имаше потребност от цялата мощност на ракетата-носител, не остана гориво за връщането на степента. Така през месец ноември СпейсЕкс изненадващо организира три невъзвръщаеми галактически задачи – на свръхтежката ракета “Фалкън Хеви ” и на два информационни спътника на Интелсат.

Компанията на Илон Мъск би трябвало да реализира още три изстрелвания до края на ноември – на партида “Старлинк ”, на гореспоменатия “Карго Драгън ” и на задачата “Хакуто-Р ” до Луната. Така през този месец ще станем очевидци на излитането не на една, а на две лунни задачи!

Видеозапис от полета:

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР