Макаби Тел Авив записа шестата си последователна победа в баскетболната

...
Макаби Тел Авив записа шестата си последователна победа в баскетболната
Коментари Харесай

Макаби Тел Авив запази надежда за директно попадане в плейофите на Евролигата след успех срещу Валенсия

Макаби Тел Авив записа шестата си поредна победа в баскетболната Евролига, надигравайки с 95:80 състава на Валенсия в мач от постоянния сезон.

Двубоят в зала " Александър Николич " в Белград, където Макаби играе домакинските си срещи поради обстановката в Израел, стартира равностойно, като в първата част и двата отбора имаха интервали, в които повеждаха в резултата, само че всичко завърши с точка задатък в интерес на израелците - 21:20.

Двата тима продължиха да бъдат близо в резултата доникъде на втората четвъртина, когато символичните домакини взеха самодейността и съумяха да отворят двуцифрена разлика, с цел да пристигна почивката при 48:38 в тяхна изгода.

След подновяването на играта баскетболистите на Макаби направляваха изцяло събитията на паркета, като в края на третата четвърт преднината им доближи 16 точки при 71:55, а в заключителните минути на мача разликата стигна 18 пункта при 95:78.

Най-резултатен за триумфа стана Уейд Болдуин със 17 точки, до момента в който за Валенсия Семи Оджелейе осъществя 15.

Победата остави израелския отбор на 7-ата позиция в подреждането с баланс 19-13, като тимът от Тел Авив резервира възможностите си за попадане в топ 6 в края на постоянния сезон, което ще му обезпечи непосредствено влизане в плейофите.

Междувременно Валенсия заема 13-ото място в класирането с индикатори 14-18, като " портокалите " към момента имат очаквания за попадане в play-in шампионата, в който ще вземат участие съставите, приключили на позициите сред 7-а и 10-а след края на постоянните 34 кръга.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР