Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков и членът на

...
Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков и членът на
Коментари Харесай

Сираков даде брифинг и каза своята истина за случващото се в Левски

Мажоритарният притежател на Левски - Наско Сираков и членът на Надзорния съвет на клуба - Венцислав Димитров дадоха обща конференция на тематика " " Вдигане на капитала на " ПФК Левски ", привличане на акционери и дарителска акция за отговорностите към Национална агенция за приходите ". Брифингът се организира във VIP-залата в Сектор А на стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов ", като протече при сериозен медиен интерес.

На Сираков не бяха спестени куп значими въпроси за протичащото се в столичния гранд, на които Вълка се опита да предложи своята истина на " синята " общност. Сред най-важното, казано от притежателя на Левски, бе това, че в никакъв случай не е отказвал милиони за футболисти на отбора, и че емитира 10% от клубните акции за продажба, за погасяването дълга към Национална агенция за приходите.

" Искам да ви помоля да се ограничим във въпросите. Нека единствено само и единствено по тази тематика. Във вторник ще имаме конференция със Станимир Стоилов и Петър Ганев по всички въпроси, които ви вълнуват. Най-вече по желанието на господин Стоилов да се изяснят някои данни за насъбрани финансови проблеми през последните години. Тогава може да дойдете отново с картечниците ".

" До скоро бяхме на гребена на вълната и чакахме контракт с вложител. Няма какво да ви кажа за неуспеха на договорката от това, което сподели господин Шолак. А и не знам повече. Лошото за Левски е, че не се случи. Това ни накара да осмислим доста неща и да си дадем сметка, че би трябвало да станем по-атрактивни като клуб, с цел да търсим и да се появят нови хора, които да влагат в клуба. Личното ми мнение е, че Левски през идващите 2-3 години би трябвало да стане по-апетитен като клуб за такива хора. Какво беше преди 2,5 години? Левски беше на безспорното дъно. В надалеч по-лошо положение, от което е сега. Преди 1,5 години се появиха две светлинки в тунела. Първата беше генералният ни спонсор и по-късно " Палмс Бет ". Това даде мощен подтик на Левски като клуб. Импулс на последователите, които направиха невиждани неща в историята на клуба.
 Снимка 609548
Източник: БГНЕС

На Мъри няма какво да му благодаря. Ние 30 години работим дружно и като футболисти, и като ръководители. Разбираме се с една дума. За да продължи Левски да почиства, това се случва с вярно бизнес-корпоративно ръководство. Сам човек не може да свърши цялата работа. Всяка стъпка, която ще подхващаме, разгадавам доста на всички наши сътрудници. Левски сега е в доста по-добро положение в спортно-техническа позиция. Миналата година, по това време, нямаше интерес към нито един наш състезател. Чувам неистини, че съм отказал милиони за наши футболисти. Това е неистина - класическа неистина! Такива оферти не са идвали. Истината е, че цената на нашите футболисти, с помощта на Стоилов и екипа му, се повдигна тройно или четворно. От тази позиция не можем да бъдем недоволно. Още веднъж да заявя - няма да продам нито един футболист, в случай че не преценим аз и Мъри, че тя е вярна за него. Всеки един трансфер е обсъждан със единодушието на Стоилов.
 Снимка 609549
Източник: БГНЕС

Най-важният ни проблем е Национална агенция за приходите. През тези 2,5 години се изплатиха ужасяващо доста пари към някогашни треньори, футболисти, контрагенти, компании... За сметка на тези пари, най-потърпевшата институция беше на Национална агенция за приходите. Да, те останаха на опашката, само че в случай че не бяхме се разплатили с всички хора и институции, Левски нямаше да го има. Приоритет №1 на Левски е изчистването на отговорностите към страната. Първата стъпка беше отварянето на дарителската сметка. До момента, за към 10-12 дни, са събрани 188 000 лв.. Всички тези пари, тъй като слушам намеци, че ми се цялостни паницата, всички пари отиват непосредствено за погасяване отговорностите ни към Национална агенция за приходите. Това няма да е задоволително. Като втора стъпка емитираме 10% от акциите. Макар, че не съм трансферирал 30-те % към Тити Папазов, та от неговите 30 пускаме 10 в продажба ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР