Мажоритарният акционер в двете частни лотарии у нас - Националната

...
Мажоритарният акционер в двете частни лотарии у нас - Националната
Коментари Харесай

Васил Божков: Ако трябва да плащаме нещо, ще плащаме

Мажоритарният акционер в двете частни лотарии у нас - " Националната лотария " и " Лотария България ", Васил Божков за пръв път даде обществено изказване пред радио " Свободна Европа " във връзка със сигнала за неплатени държавни такси в размер на към 250 млн. лева за последните пет години.

Първоначално предприемачът изясни, че е платено всичко по закон и повтори разсъжденията на съдружника си и началник на " Националната
лотария " Димитър Ганев, че надали не законът давал избор на хазартните оператори дали да заплащат по-ниски или по-високи такси.

Впоследствие, Божков позволява, че " дори и да сме плащали нещо неверно - могат да ни изискат суми месец обратно ". От думите на предприемача излиза, че даже
лотарията да не е плащала правилния размер на държавната такса за хазарт в последните пет години, страната можела да ѝ начисли със задна дата отговорности единствено за месец обратно. Юристи обаче изясняват, че таксите могат да се събират за три години обратно. " Впрочем тук въпросът е - дали могат да се желаят такси с повече от един месец задна дата? Законът не го позволява. Ако страната желае – ще спорим в съда. Даже и да сме плащали нещо неверно – могат да ни изискат суми месец обратно ", показва Божков.

На въпрос какво ще стане с продължаващата инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия, която би трябвало да откри размера на неплатените такси, Божков уточни: " Нека да свърши. Ако би трябвало да плащаме нещо - ще плащаме ", като от думите му се схваща, че преди този момент ще се мине през правосъдно дело.

Бизнесменът ще съди страната за това, че му изземва бизнеса

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР