Мъжкият отбор по футбол на САЩ се класира за Олимпийските

...
Мъжкият отбор по футбол на САЩ се класира за Олимпийските
Коментари Харесай

Мъжкият футболен отбор на САЩ се класира за Олимпийските игри в Париж

Мъжкият тим по футбол на Съединени американски щати се класира за Олимпийските игри през 2024 година в Париж, поставяйки завършек на 16-годишно неявяване от тази конкуренция.

Тимът до 23 години ще пътува до Франция, с цел да вземе присъединяване на Игрите за първи път от Пекин 2008 година. Съединени американски щати е едвам третият тим, който си обезпечава място на идния шампионат през 2024 година.

Съединени американски щати победи Хондурас с 3:0 в петък в полуфиналите на шампионата за младежи под 20 години на КОНКАКАФ, което им подпечата визата за огромния състезателен конгрес.

Отборите по футбол за Олимпийските игри имат ограничаване присъединяване на играчи до 23 години, като на всяка страна са позволени по три „ уайлд карти “ над възрастовото ограничаване.

След като отборите на Съединени американски щати се провалиха в три следващи квалификационни цикъла, защото доста клубове отхвърлиха да пуснат своите топ играчи, КОНКАКАФ промени метода за класиране. От централата взеха решение това да става посредством шампионата за младежи под 20 години на Северна и Централна Америка и Карибите.

Доминиканската република също завоюва квота за Париж 2024, побеждавайки Гватемала с 4:2 след дузпи.

Домакинът на Игрите Франция е третият тим, сигурен за присъединяване в конкуренцията до момента.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР