Мъжкият национален отбор по волейбол на България се бори, но

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България се бори, но
Коментари Харесай

България се бори, но отстъпи на Канада след петгеймова битка

Мъжкият народен тим по волейбол на България се бори, само че в последна сметка отстъпи на Канада с 2:3 (18:25, 18:25, 26:24, 25:21, 11:15) в последния си мач от група 2 на международната конкуренция Лига на нациите. С това волейболистите ни записаха четвърто проваляне, като с две извоювани точки са на петнадесета позиция във краткотрайното класиране .

Стартов състав на България: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Николай Колев, Алекс Грозданов, либеро - Мартин Иванов (Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров) .
"Лъвовете " завоюваха втора точка в Лигата на нациите.
В първите две елементи домакините не оставиха шансове на българските волейболисти за противопоставяне. Те бяха по-добри на всички детайли, поддържаха задатък и завоюваха геймовете с разлика, като поведоха с 2:0.

Въпреки изоставането българските волейболисти не пречупиха глава. Те демонстрираха, че са заслужен конкурент, който се бори до дъно. В идващите две елементи „ лъвовете “ откриха правилния път. Разиграха се и на собствен ред постановиха волята си,като се върнаха в мача с цялостна мощ. В третата част демонстрираха темперамент и се пребориха за триумф в решителните минути. В четвъртата към този момент бяха в стихията си, като сложиха противника под цялостно напрежение за равенството 2:2 гейма.

В тайбрека още веднъж имаше битка за всяка точка до равенството 11:11. Този път канадците бяха по-издържливи на напрежението. Затрудниха посрещането на отбора ни и означиха три следващи точки, като поведоха с 14:11. Моментът бе повратен и Канада завоюва тайбрека, като се поздрави с крайния триумф в мача.

С максимален актив за България бе Александър Николов със 17 точки (2 аса, 2 блока). Аспарух Аспарухов добави 15 точки (3 аса). Радослав Парапунов приключи с 12 точки (2 блока, 1 ас). Реализатор за успеха на Канада стана Стимън Маар с 25 точки (1 блок, 2 аса). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР