Мъжкият национален отбор по баскетбол победи Португалия с 90:82 в

...
Мъжкият национален отбор по баскетбол победи Португалия с 90:82 в
Коментари Харесай

България победи Португалия, но не успя да изпълни целта

Мъжкият народен тим по баскетбол победи Португалия с 90:82 в последния си мач от предварителните квалификации за европейското. Мачът се игра в препълнената зала в Ботевград и националите бяха доста близо да завоюват с нужните 11 точки, с цел да продължат към същинската част от пресявките. 
Прочетете още
Първата четвърт приключи при 19:19, а втората при 24:21 и по този начин на полувремето националите ни имаха три точки преднина при 43:40. 

Момчетата на Росен Барчовски изиграха страхотна трета четвърт, която завоюваха с 27:18 и в нея доближиха и до нужния резултат, който им беше нужен. 

Последната четвърт беше доста трагична. Националите водеха и с нужните 11 точки, само че за жалост частта беше извоювана с 24:20 от гостите и крайният резултат беше 90:82. 

Така България не съумя да се класира непосредствено за същинската част от европейските квалификации. Националите ще имат въпреки всичко още един късмет за класиране, само че в по-тежка група дружно с Хърватия. 

Най-резултатен за България стана Александър Везенков с 30 точки, Чавдар Костов добави 19, а с 18 приключи Павлин Иванов. Пловдивчанинът Димитър Димитров игра съвсем 15 минути и се отличи с 6 точки. 

За Португалия най-резултатен стана Траванте Уилиамс с 21 точки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР