Мъжете водачи на МПС настина паркират автомобилите по-добре, по-бързо и

...
Мъжете водачи на МПС настина паркират автомобилите по-добре, по-бързо и
Коментари Харесай

Научно доказано: Мъжете са по-добри шофьори!

Мъжете водачи на МПС настина паркират колите по-добре, по-бързо и по-прецизно от дамите. Това удостоверяват резултатите от проучване на немски експерти, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на ДПА.

Проучването на откривателите от университета на Рур демонстрира, че паралелно паркиране да вземем за пример лишава на дамите към минута и половина. Мъжете се оправят с тази задача с 42 секунди по-бързо и с три % по-голяма акуратност. В направените проби са взели участие 17 начинаещи водачи на МПС от двата пола, както и 48 мъже и дами с дълготраен опит като изрядни водачи. За задачите на проучването участниците е трябвало да паркират колите по разнообразни способи. Без никаква изненада начинаещите водачи на МПС се справили по-зле от дългогодишните водачи. Мъжете и от двете групи обаче посочили по-добри умения за паркиране от дамите.

В хода на изследването откривателите били заинтригувани повече от психическото въздействие, в сравнение с от биологичните фактори и техниките на водачите. " Изследването удостоверява, че мъжете имат по-добра съгласуваност сред очите и ръцете и по-добро чувство за пространство. Те освен по-успешно преценят позицията на автомобила по отношение на паркираните транспортни средства, само че и по-добре плануват какво ще се случи, когато завъртят кормилото и натискат педала на газта ", изяснява доктор Клаудия Волф от изследователския екип. Самочувствието зад кормилото обаче също се оказало решителен фактор.

" Жените са по-неуверени. Мъжете гледат на сложното паркиране като опция да покажат уменията си, до момента в който представителките на нежния пол го възприемат със боязън, принуда и като нещо, което избират да избегнат. Подхождайки със боязън, дамите постоянно не съумяват да паркират от първия път. Неуспехът ги кара да си основават отрицателната настройка, че не могат да паркират добре и това след това се оказва спънка за сполучливото осъществяване на сходни маневри ", добавя доктор Волф.

Съветът на специалистите е дамите да трансформират настройките си. Вместо да гледат на паркирането като на опасност, те би трябвало да го възприемат като предизвикателство, с което могат да се оправят с малко повече умелост и процедура. Когато съумеят няколко пъти да паркират добре, самочувствието им ще се увеличи.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР