Мъжете се ориентират по-добре от жените по карти не заради

...
Мъжете се ориентират по-добре от жените по карти не заради
Коментари Харесай

Учени обясниха защо мъжете четат по-добре карти

Мъжете се ориентират по-добре от дамите по карти не поради разлики в мозъка, а поради игрите, с които са се забавлявали като деца, заяви в. "Дейли мейл ".

Конструкторите Лего и видео игрите оказват помощ на момчетата да мислят друго от девойките, които избират кукли. Четенето на карта е обвързвано с пространствени умения, а те се развиват в играта с конструктори.
Разликата в ориентирането по карта при мъжете и дамите е демонстрация на "малка биологическа разлика първоначално, която се е нараснала от цяла гама друг опит ", сподели Джина Рипон, професор по когнитивна образна диагностика от университета "Астън " в Бирмингам. Тя е уверена, че стандартът с картите би трябвало да бъде осъвременен.

"Пространствените умения напълно не са златен стандарт в доказателство, че разликите в пристрастеностите сред мъжете и дамите се дължат на другата биология. Те дават обстоен материал за проучване на силата на околния свят за оформяне на такива умения " - сподели тя.

Миналата година проучване сподели, че дамите от страни, в които се вършат старания за тъждество на работното място, като Англия, Австралия и Съединени американски щати, се ориентират по-добре от посестримите им в общества, където тяхната роля е по-традиционна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР