Мъжете, счупили витрината на македонския клуб в Благоевград Никола Вапцаров

...
Мъжете, счупили витрината на македонския клуб в Благоевград Никола Вапцаров
Коментари Харесай

Задържани са нападателите, счупили витрината на македонския клуб в Благоевград

Мъжете, счупили витрината на македонския клуб в Благоевград " Никола Вапцаров " преди няколко дни, са арестувани, съобщи БНР.  Арестуваните са създали цялостни признания. По първична информация са арестувани четирима души - двама мъже и две дами. 
 
Витрината на клуба беше счупена с камъни вечерта на 4 февруари на годишнината от рождението на Гоце Делчев.
 
" В края на краищата провокацията, която се целеше, беше реализирана благодарение на политиците от Северна Македония. В помещението няма никакъв живот и бяхме не запомнили, че съществува. След вчерашните събития последва реакция ", съобщи кметът на Благоевград Илко Стоянов, откакто денем българи не бяха позволени в Северна Македония. Тогава страната затвори границата си, тъй като нямало ток.
 
За културния клуб Стоянов тогава уточни, че това не е клуб, а едно помещение, което е основано с такава цел - " да му се случи това, което му се случи сега. Няма никакъв живот за него, бяхме го не запомнили ".
 
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев незабавно е уведомил македонския си сътрудник Оливер Спасовски, съобщи Нова ТВ. Той е настоял за сходни дейности и от страна на управляващите в Македония. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР