Мъжете, които правят метафорични комплименти, се приемат по-добре и са

...
Мъжете, които правят метафорични комплименти, се приемат по-добре и са
Коментари Харесай

Кои комплименти харесват жените най-много?

Мъжете, които вършат метафорични похвали, се одобряват по-добре и са по-привлекателни за дамите от тези, които вършат дословни похвали, откри ново проучване. Изследването е извършено в Китай и китайките са харесвали доста повече мъже, които употребяват похвали от типа на “Очите ти са като утринна роса ”. А общоприетите изречения от типа на “Устните ти са толкоз секси ” не са се приемали толкоз добре, колкото е можело да се чака.

Ясно е, кой тип похвали са по-романтични, само че потреблението на метафората тук има и друга значима функционалност, която остава скрита за повърхностния взор. Използването на метафори изисква повече разсъдък и креативност за формулирането им и по този начин дава сигнал на дамата за интелигентността и творчеството на мъжа против нея. Авторите на проучването разясняват:

“Ние формираме доста бързи усещания за привлекателността на индивида до нас в обществен подтекст. Затова основни моменти от езика на събеседника могат да дадат на дамите доста бързо усещане за неговия интелектуален капацитет и изобретателни качества ”.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР