Мъжете, чиито бракове са щастливи, имат по-здравословни показатели на холестерола

...
Мъжете, чиито бракове са щастливи, имат по-здравословни показатели на холестерола
Коментари Харесай

Мъжете с щастлив брак имат по-добро здраве


Мъжете, чиито бракове са щастливи, имат по-здравословни индикатори на холестерола и кръвното налягане, в сравнение с тези, които не се схващат с половинките си, демонстрира ново изследване на английски учени.

Те са помолили 600 мъже във Англия да оценят своите бракове в два стадия от тях – когато децата им са били на три години и още веднъж, когато са на девет. Доброволците е можело да избират сред избрания за брака си като непрекъснато добър, непрекъснато неприятен, подобряващ се или влошаващ се.

След 12 години откривателите са създали оценка на общото здраве на участниците в опита. Те са измерили кръвното налягане, сърдечният темп, тежестта, холестерола, както и кръвната захар. Мъжете, описващи фамилния си живот като „ подобряващи се “, имат по-здравословни холестерол и тегло, демонстрира проучването. В същото време двойки с „ влошаващи се “ връзки демонстрират по-лошо диастолно кръвно налягане.

„ Промените в качеството на брачните връзки наподобява предсказва за риск от сърдечносъдови заболявания “, заключава изследването.

Учените обаче са забелязали, че се следят дребни разлики сред мъжете с непрекъснато неприятен или непрекъснато добър брак, което съгласно тях се дължи на привикването към обстановката. Те обаче предизвестяват, че заключенията им са наблюдения и няма гаранция, че подобряването на брака безусловно ще докара до по-добро здраве.

Но в случай че това е по този начин, то „ брачните съвещания за двойки с влошени връзки може да има спомагателни изгоди във връзка с физическото здраве “, считат те.

Заключенията им поддържат тези на предходни проучвания, съгласно които омъжените мъже приблизително имат по-малък риск от развиване на сърдечносъдови заболявания. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР