Мъже са били питани в болници в Англия дали няма

...
Мъже са били питани в болници в Англия дали няма
Коментари Харесай

В Англия: От „жени в детеродна възраст“ към „лица с детероден потенциал“

Мъже са били питани в лечебни заведения в Англия дали няма възможност да са бременни, преди да бъдат подложени на лъчетерапия. На пациентите с рак, на тези, които имат потребност от рентгенова фотография и ядреномагнитен резонанс наложително се задава този въпрос, даже и да не са дами.

Причината за това е, че

думата „ жена “ е сменена с думата „ лице “ .

В Ливърпул Walton Center NHS Trust в този момент пита „ всички пациенти под 60-годишна възраст, без значение от това по какъв начин се дефинират полово “ дали е допустимо да са бременни.

Засега това към момента не публична политика в Националната здравна система (NHS) в Англия.

Опасностите, които лъчетерапията, диагностичната образна диагностика и ядрената медицина съставляват за нероденото дете, значи, че медиците би трябвало да открият дали пациентката е бременна, преди да извършат процедурите.

През 2017 година наредбите по отношение на тези инспекции бяха обновени от министерството на опазването на здравето, с цел да бъдат по-приобщаващи ,

променяйки определението за пациентите от „ дами в детеродна възраст “ на „ лица с детероден капацитет “.

Активисти предизвестиха, че това е началото на нещо, което е „ клинично рисково “ – да се записва единствено пола, посредством който се самоопределяш, а не и биологичния пол. Те прибавиха, че хората, родени от мъжки пол не могат да забременеят.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР