Мъже, ако не искате рано-рано да оплешивеете, не пропускайте да

...
Мъже, ако не искате рано-рано да оплешивеете, не пропускайте да
Коментари Харесай

Липсата на месо в менюто може да ускори оплешивяването при мъжете

Мъже, в случай че не желаете рано-рано да оплешивеете, не пропускайте да включвате месо в менюто си, поучават английски специалисти, представени от в. "Дейли експрес ".

През последните години вегетарианският и веганският способи на хранене набират все по-голяма известност. Мнозина загърбват месото, млякото и други скотски артикули, следвайки образеца на звезди като Кейси Афлек, Бионсе или Джаред Лето, или от здравословни съображения.

Експертите регистрират, че през последните 10 години броят на вегетарианците и веганите във Англия значително се е нараснал. Лишаването от месо обаче крие опасност за мъжете от нещо, от което множеството по този начин или другояче се ужасяват - ранно оплешивяване. Причината е, че месото е отличен източник на желязо - значим детайл за космения напредък.

Изключването от менюто на месни артикули като свинско и пилешко води до дефицит на минерала и надлежно до ускорена загуба на коса.

"Много хора загърбват месото, евентуално от вегетариански или вегански съображения, вследствие на което се лишават от желязо. Вярно е, че детайлът може да се набави и от растителни артикули като спанак и сушени плодове, само че този метод несъмнено е по-труден, а рискът от недостиг остава ", изяснява общопрактикуващият доктор доктор Хилари Джоунс.

Скорошно изследване, направено във Англия върху психологическия резултат от ранното оплешивяване откри, че близо 40 % от мъжете под 35-годишна възраст, които не могат да се похвалят с задоволително коса, демонстрират признаци на меланхолия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР