Мъжът, застрелял с незаконна пушка роднините си в пловдивското село

...
Мъжът, застрелял с незаконна пушка роднините си в пловдивското село
Коментари Харесай

Убиецът от Рогош е бил въоръжен по време на задържането му

Мъжът, прострелял с противозаконна пушка роднините си в пловдивското село Рогош, е бил въоръжен по време на задържането му. Това оповестиха по отношение на тройното ликвидиране от през вчерашния ден вътрешният министър Иван Демерджиев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, прокурори и шефът на Министерство на вътрешните работи Пловдив старши комисар Димитър Балев, които дадоха брифинг в обитаемото място.

Убиецът е на 39 години, задържан е в дома на майка му в селото, където е отишъл откакто е прострелял роднините си - чичо си и двамата си братовчеди. Причината за тройното ликвидиране е заможен спор за къщата, в която са живели. Предстои да се обясни дали тя е законна или не.

На мъжа са повдигнати две обвинявания - за ликвидиране и за нелегално владение на огнестрелно оръжие. По първото обвиняване го грози пожизнен затвор или затвор от 15 до 20 години, а по второто - от 2 до 8 години, заяви прокурор Галина Андреева. Инцидентът е станал откакто тримата потърпевши влезнали в къщата на обвинения с колове и железни прътове.

Алкохолната проба на килъра е негативна. Дали е бил под въздействието на опиати, към момента не е ясно. Пушката, с която е направил убийствата, най-вероятно е импортирана нелегално от Турция.

При стрелбата е потърпевша и още една жена от ромската фамилия, която е в устойчиво положение в болница " Свети Георги " в Пловдив.

Това, което регистрирам като уязвимост, е точно предварителната защита, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР