Мъжът ще изтърпи наказание в размер на две години лишаване

...
Мъжът ще изтърпи наказание в размер на две години лишаване
Коментари Харесай

37-годишен мъж се призна за виновен за притежание на наркотици пред съда в Русе

Мъжът ще изтърпи наказване в размер на две години отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 2000 лева

Със съглашение завърши разпоредителното съвещание по делото против 37-годишния К. К., упрекнат в това, че без позволение е държал високорискови наркотични субстанции. Подсъдимият се отхвърли от разглеждането на делото по общия ред и одобри да изтърпи наказване в размер на две години отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 2000 лева

На 07.08.2021 година след обяд подсъдимият отишъл с лекия си автомобил „ Форд “ на полигона сред гр. Русе и с. Николово. В себе си държал метамфитамин, амфетамин и хероин, разпределени в разнообразни опаковки. На територията на полигона бил спрян за инспекция от полицейски екип на Второ районно. Предвид съмнителното държание на лидера, чиновниците извикали сътрудниците си от Сектор „ Пътна полиция “. Тогава подсъдимият бил пробван за приложимост на алкохол, като уредът отчел 0,0 промила. За приложимост на наркотични субстанции и/или техни аналози К. К. не бил тестван, защото отказал. На въпроса дали има опиати, подсъдимият дал отговор, че в джоба на предна лява врата държал метамфитамин, амфетамин и хероин в разнообразни пакетчета. За откритото бил известен проверяващ служител на реда, който направил оглед на местопрестъпление и по този начин било формирано досъдебно произвеждане.

Съгласно съглашението, неосъжданият К. К. се признава за отговорен в това, че на 07.08.2021 година без съответно позволение, държал 0,9007 грама хероин, 1,73 грама метамфитамин и 3,45 грама амфетамин, всичко на обща стойност 227,87 лева Иззетите високорискови наркотични субстанции следва да бъдат унищожени при реда и изискванията на Закона.

Районен съд – Русе счете, че съглашението не опонира на материалния закон с оглед правната подготовка на действието и избраното наказване, заради което го утвърди. Същото не предстои на обжалване и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР