Мъжът паркирал автомобила си, но по-късно установил, че вече го

...
Мъжът паркирал автомобила си, но по-късно установил, че вече го
Коментари Харесай

Няма такъв куриоз! Пенсионер си паркира колата в София, видя как я крадат, а две години по-късно…

Мъжът паркирал автомобила си, само че по-късно открил, че към този момент го няма. „Веднага се обадих в полицията. Те иззели някакви записи от камера. Пуснаха ми записа, на който се виждаше по какъв начин си идва от пресечката крадецът, оглежда се, отива към колата, влиза в нея с приспособление. След 10 секунди колата потегли и изчезна ”, споделя Димитър пред Нова тв.

Министерство на вътрешните работи впряга запас. Прокуратурата също. И стартира огромното търсене – и на крадеца, и на автомобила. То продължава към половин година. „ Междувременно получихме известие от Районната прокуратура, че това досъдебно произвеждане се стопира. Не могат да намерят колата, нито крадеца ”, споделя Димитър. За него казусът завършва.

Минават още две години и половина. Това лято ненадейно пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че би трябвало да отиде до наказателния паркинг в квартал „ Дружба ” в тримесечен период, с цел да прибере от дълго време забравената си кола.

Сметката за тригодишния престой на наказателния паркинг се оказва солена – близо 16 000 лв..

Абсурд, само че факт, признават от Министерство на вътрешните работи и от Центъра за градска подвижност. Крадецът свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „ паякът ” я вдигнал.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР