Мъжът, насочил оръжие срещу свои съседи в София, е бил

...
Мъжът, насочил оръжие срещу свои съседи в София, е бил
Коментари Харесай

След заплахата с пистолет в София: Жители на блока се страхуват да се приберат

Мъжът, насочил оръжие против свои съседи в София, е бил кофликтен и преди случая. Припомняме, че казусът е от 24 май. На фрагменти от охранителни камери се вижда по какъв начин мъж насочва револвер към главата на комшия. Причината - вдигали му прекалено много звук. Случаят е от 24 май.
Прочетете още
Екшън сцената се разиграла в 538 блок на столичния квартал „ Люлин ”. Потърпевшият Ивайло Стоянов показа пред Нова телевизия, че се е уплашил доста. Съседът му го обиждал, преди да насочи оръжието си към лицето му. Мъжът с револвера е таксиметров водач. Държал се жестоко даже с служителите на реда, които Ивайло повикал.

„ Никога не съм приказвал с този човек, нито сме имали някакъв спор. Дори допреди този случай не знаех дали не е глухоням ”, сподели още той.

Все още няма информация дали оръжието е конфискувано. В един от диалозите, които пострадалият провел с  кварталния, той му споделил, че е параноик. Според други съседи на нападателния мъж той редовно вдигал звук, тропал, събарял мебели и чукал с чук измежду нощ. Дори пребивал приятелката си.

Мъжът и дамата, които живеят врата до врата с двамата мъже от клипа, споделят, че съседът, който насочил револвер в главата на комшията им, по принцип бил конфликтен. Често правел забележка за шумове денем, тъй като му пречели да спи.

„ Когато го забележим да се качва в асансьора, аз и децата ми слизаме по стълбите, тъй като ни е боязън ”, признава Илияна Василева. „ Полицаите споделиха: „ Е, несъмнено оръжието е газово ”, споделя  Александър Василев. Според пострадалите системата не работи, а те се усещат незащитени. Те настояват, че главната им цел е нападателният мъж да бъде изместен, защото жилището е общинско. 

Бившият зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи разяснява, че задължението на служителите на реда в сходни обстановки е да задържат нападателния жител за 24 часа и да уточнят какво е оръжието, с което заплашва хората. Милен Иванов съобщи, че е необяснимо за какво в съответния случай това не е направено. Според него има „ липса на полицейски почит ”.

„ Този човек е характерен умопобъркан. Постъпките м усе безусловно предвидими и той ще става все по-агресивен ”, сподели психиатърът Веселин Герев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР