Мъжът, който снощи откри огън в супермаркет на Уолмарт в

...
Мъжът, който снощи откри огън в супермаркет на Уолмарт в
Коментари Харесай

Нападателят, застрелял шестима в супермаркет на Уолмарт в щата Вирджиния, бил служител на веригата

Мъжът, който нощес откри огън в супермаркет на " Уолмарт " в американския щат Вирджиния и умъртви шестима души, е бил чиновник на комерсиалната верига, съобщи АП, като се базира на полицията.

Началникът на силите на реда в град Чесапийк Марк Солески сподели пред публицисти, че нападателят се е самоубил.

Малко преди офанзивата супермаркетът е бил цялостен с гости, които са пазарували за Деня на благодарността.

Все още се обясняват претекстовете на причинителя.

База данни на АП, в. " Ю Ес Ей тудей " и Североизточния университет, която регистрира всяко всеобщо ликвидиране в Съединени американски щати от 2006 година, демонстрира, че тази година обстановката е изключително тежка. От януари насам в страната към този момент са били осъществени 40 всеобщи убийства - вторият максимален брой за последните три години. През 2019 година закононарушенията от този вид са били 45.

Според дефиницията, възприета за тази статистика, всеобщо ликвидиране е офанзива, при която са починали минимум четирима души, без да се брои нападателят.

Три дни преди офанзивата в " Уолмарт " мъж откри огън в нощен клуб, посещаван от гейове и лесбийки, в Колорадо Спрингс, убивайки петима души и ранявайки 17.

По-рано тази година страната беше разтърсена от гибелта на 21 души, които бяха убити в начално учебно заведение в Ювалди, щата Тексас.

Вчерашната пукотевица разсъни спомените за още едно нахлуване в " Уолмарт " през 2019 година, когато нападател, който по думите на полицията е желал да убива мексиканци, откри огън в магазин на веригата в Ел Пасо, Тексас, и лиши живота на 22 души.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР