Мъжът, който преди 14 години уби бащата на Илияна Йотова

...
Мъжът, който преди 14 години уби бащата на Илияна Йотова
Коментари Харесай

Убиецът на бащата на Илияна Йотова поиска помилване от нея

Мъжът, който преди 14 години умъртви бащата на Илияна Йотова - кмета на Сливница доктор Марин Тодоров, е изискал да бъде опрощение от самата нея като вицепрезидент, заяви “24 часа ”.

“Това е най-големият удар, който съм получавала в живота. Баща ми бе погубен във влака за Сливница. Не си разреших да изпадам в меланхолия, да се самосъжалявам. Трябваше да бъда още по-силна, по този начин би желал той. Сигурна съм. Каква подигравка на ориста! Преди няколко месеца пристигна молба от неговия палач да го опрощавам, това е едно от моите пълномощия. Помолих комисията и президента да вземат решение “, споделя Илияна Йотова в изявление за “Ретро ”. По това време - през 2003 година, тя бе отпред на пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Д-р Тодоров беше атакуван с нож във влака София - Драгоман от 74-годишния Илия Стоянов от Сливница. Той го пробол неколкократно с нож и избягал, след търсене полицията го залови. Кметът бе настанен в “Пирогов ” с тежки рани в гърдите и корема, сърцето му не устоя траялата над 3 ч интервенция.

“Вече мога да приказвам по тематиката, тъй като това се случи преди 5 месеца - тогава досието дойде при мен. Нямах сили да го чета. Не желая да узнавам детайлности, които не съм знаела, това няма да върне баща ”, разяснява вицепрезидентът за “24 часа ”.

Не съм се интересувала по какъв начин е решен въпросът, има кой да завърши случая, добави Илияна Йотова. “Досието се работи от доста хора, минало е през юристите на комисията. Оттам решението е на президента, само че не считам да го запитвам какво е то ”, сподели още тя. Става дума за доста възрастен човек - подалият молбата за опрощение е на 87 година, прецизираха от “Дондуков ” 2.

“Разбирате, че е рана, която в никакъв случай няма да заздравее, в действителност нямам сили повече да се интересувам от досието ”, откровена е Йотова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР