Мъжът, който пръв е подал сигнал на тел. 112 за

...
Мъжът, който пръв е подал сигнал на тел. 112 за
Коментари Харесай

Очевидец през сълзи за ужаса на АМ „Струма”: Чувах спирачки, удари и писъци

Мъжът, който пръв е подал сигнал на тел. 112 за верижната злополука на автомагистрала " Струма ", описа през сълзи за ужаса в мъглата в ранната заран на 5 февруари.

Тогава 29 коли, камиони и рейсове се удариха край санданското село Дамяница. Един мъж почина, а други 13 бяха ранени.

" Около 7.35 ч., както във всеки естествен ден потеглих за работа. Още при качването на автомагистралата видях, че има мъгла. Подминавайки един от ТИР-паркингите забелязах, че мъглата се сгъстява. Намалих скоростта от 80 на 60 км/ч. И на към километър по-късно внезапно мъглата стана непрогледна ", изяснява пред bTV мъжът, чиято идентичност не бе оповестена.

„ В един миг видях светлини от камион пред себе си. Успях гладко да понижа. В момента, в който се насочих надясно, с цел да избегна светлините, видях, че пред мен има автомобил, който се беше блъснал в мантинелата ”, добавя той.

Признава, че се е изплашил и инстинктивно е побягнал надолу по ската. Обадил се на телефон 112. Спомня си, че им е споделил да изпратят доста коли за спешна помощ, тъй като там „ е доста ужасно ”.

„ Докато приказвах с тях, чувах единствено спирачки, удари и писъци ”, споделя още мъжът. През сълзи той изрече признателност на другите хора, както и на екипите, които са помагали за спасяването на потърпевшите.

„ Бяхме като едно семейство в този миг. Всеки се опитваше да помогне на другия. Никой не гледаше в профил. Със сигурност хората направиха всичко, което можеха при тези условия ”, добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР