Мъжът издъхна на 30 декември 2023 г. на една от

...
Мъжът издъхна на 30 декември 2023 г. на една от
Коментари Харесай

Съдебната експертиза: Пламен Пенев се е задушил от тежестта на петима полицаи върху него


Мъжът издъхна на 30 декември 2023 година на една от централните улици в Стара Загора след гонене с 9 патрулки, злополука и опит за задържане.

Около 20.45 ч. на тел. 112 е подаден сигнал, че малолетни са заплашвани с нож от мъж на междинна възраст. Изпратените на място два автопатрула са открили подателя на сигнала, който им показва спрял наоколо лек автомобил, в който имало мъж. Това е 58-годишният Пламен Пенев. Когато служителите на реда се доближават към него, той се заключва в колата, след което внезапно потегля. Последва гонка по улиците на Стара Загора в продължение на 20 минути, която завършва директно до парк " Артилерийски ". Там Пенев се удря в патрулка, по-късно в разграничителната мантинела и колата му стопира. На видеокадри от очевидци се вижда по какъв начин автомобилът е опасан от униформени, които изваждат Пенев, след което се струпват върху него.

Според правосъдните лекари, откакто 58-годишният мъж е изваден от колата и върху него са легнали петима служители на реда в опит да го арестуват, под тежестта на телата им той се е задушил, тъй като белият му дроб е бил притиснат дълго време.

Експертизата към този момент е предоставена на проверяващите и въз основата на нея и на другите доказателства ще се обясни кой от служителите на реда ще дава отговор директно за гибелта на Пламен Пенев. Снощи от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора оповестиха, че двама чиновници са краткотрайно отстранени от служба. 

Същевременно в Министерството на вътрешните работи се организира незабавно съвещание по случая, свикано от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и вътрешния министър Калин Стоянов. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР