Мъжът, и извършителят, са били с криминални прояви, разкри директорът

...
Мъжът, и извършителят, са били с криминални прояви, разкри директорът
Коментари Харесай

Директорът на ГДНП: Арестуван е извършителят на убийството на мъж в Търговище

Мъжът , и причинителят , са били с престъпни прояви , разкри шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ /ГДНП/ комисар Атанас Илков в ефира на „ NOVA “. По думите му жертвата е била с обвинявания за наркоразпространение и телесни повреди , а причинителят – за обири и криминалистическа регистрация .

По време на следствието е бил открито, че двамата са имали другарски връзки, като измежду общите им тематики е била благосклонността им към оръжието . Първоначалната версия на полицейските чиновници е била, че може да са имали неуредени финансови връзки , само че след това се е оказало, че на мястото, където е открит трупът, в същия ден двамата са стреляли с противозаконните си оръжия . При боравенето с тях причинителят е създал несъзнателен изстрел , който е улучил другия и е умрял на място , изясни комисар Илков, добавяйки, че килърът е задържан .

Директорът на ГДНП означи по случая с, че информацията към момента е нищожна . Според него старозагорските му сътрудници не са реагирали вярно по време на ареста на Пламен Пенев, който умря след полицейска гонка.

„ Не мога да кажа, че служителите на реда са реагирали вярно, тъй като видяхме, че има пропуски в тяхната работа. До един миг изпълняваха отговорностите си в вярната посока, след това като че ли адреналинът взе превес и се стигна до този нежелан край “, съобщи той.

Боди камерите ще станат наложителни , предвижда шефът, добавяйки, че броят им е стеснен и сега имало налични 4000 броя. Предвижда се закупуването на още до 17 000 камери.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР