Мъжът е много по-склонен да има добро отношение към бившата

...
Мъжът е много по-склонен да има добро отношение към бившата
Коментари Харесай

Причината той да е “приятел” с бившата си няма да ви хареса

Мъжът е доста по-склонен да има положително отношение към някогашната си, в сравнение с дамата. И повода за това е много първична – в случай че към момента счита последната си някогашна за атрактивна, мъжът подсъзнателно се стреми да си я резервира като алтернатива за секс.

Учени откриха, че сред двата пола точно мъжете нормално не ненавиждат чак толкоз някогашните си половинки.

Те са разкрили и че колкото по-привлекателна е на външен тип неговата някогашна партньорка, толкоз по-склонен е мъжът да резервира положително възприятие към нея. Точно по този начин – мъжете остават “приятели ” с някогашните си тъй като, въпреки да е подсъзнателно, си оставят малка врата за секс.

Още по тематиката:
Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

В отчета, оповестен в Social Psychological and Personality Science, се твърди, че дамите са тласкани от инстинкта си към продължителни моногамни връзки, само че мъжете еволюционно са програмирани да се стремят към секс с разнообразни партньорки. Оттам и нежеланието им да изгубят евентуална опция с атрактивна “женска ”, каквато е някогашната. 

Друга причина, посочена от откривателите, е обвързвана с прочувствената поддръжка.

След разлъка, мъжът претърпява загубата доста по-тежко и е изолиран и обезверен. Без женско наличие, той няма с кого да споделя. За дамата е друго, защото тя разполага с другарски кръг от други дами, пред които да излее страстите си. Това прави мъжа по-зависим от половинката му за прочувствена и психическа поддръжка.

Дори и след раздялата, типичният мъж постоянно изпитва мъчително мощна потребност да потърси някогашната си и да поплаче на рамото й.

Третата причина е, че постоянно мъжът по този начин и не съумява да преодолее изцяло раздялата, тъй като няма задоволително положителни механизми за справяне с страстите. Жената умее да скърби, само че и да проучва, да си извлече поучения и в последна сметка дейно да затвори страницата, да елементарни и да продължи напред. Този развой е обвързван с предходната точка – женското ни умеене да споделяме с приятелки и в това шерване да намираме по-голяма изясненост и трайно утешение.

Още по тематиката:

Мъжете тъгуват по различен метод. Те се затварят в себе си и търсят занимания, с които да се разсейват от страстите си, включително спорт, обиколки по питейните заведения, от време на време и разхвърлян секс. С това обаче в душата им не става по-малко объркано, тъй като казусът единствено се изтласква, а не се обяснява и преодолява. Така доста от тях си остават с недоизживяни и комплицирани усеща към бишите си. 

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР