Мъжът бил спрян на кръстовище в ромската махала в града

...
Мъжът бил спрян на кръстовище в ромската махала в града
Коментари Харесай

Хванаха в Пазарджик кандидат-депутат със списъци с имена

Мъжът бил спрян на кръстовище в ромската махала в града по време на рутинна инспекция на пътни служители на реда. Шофьорът, който бил без колан, обяснил, че бърза, тъй като е член на секционна изборна комисия. Това усъмнило чиновниците на Министерство на вътрешните работи и решили да ревизират колата и документите на мъжа. 

Оказало се, че той е претендент за народен представител от политическа партия. В жабката на автомобила са открити описи - тетрадка с цялостните имена на хора от квартала, както и имена на улици. Списъците са конфискувани от полицията. Сигнал незабавно е подаден в окръжната и в районната прокуратура. 

В Кърджалийско пък е задържан ръководител на преносима изборна секция за изборни нарушавания . Става дума за Бирол Тасим от село Стремци, който позволил придружители до изборната кутия. От полицията има информация и за подадена тъжба против кмета на селото, която се ревизира. 

Общо пет са подадените тъжби за района, само че най-интересната от тях била обвързвана с осъществени пропаганди и превишаване на пълномощията. Работата по случая не престават органите на реда.

Двама мъже са арестувани по съмнения за пазаруване на гласове и в сливенския квартал " Надежда " , оповестиха от регионалната полиция. Преди да бъдат арестувани, двамата са следени от полицията. По случаите са формирани досъдебни производства. Към този час на деня ситуацията е спокойна, показват от полицията. С защитата на изборите в региона са ангажирани над 500 чиновници на реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР