Мъж във Великобритания е заразен с нов щам на гонореята(трипер),

...
Мъж във Великобритания е заразен с нов щам на гонореята(трипер),
Коментари Харесай

Ново заболяване: супер гонорея

Мъж във Англия е инфектиран с нов вариант на гонореята(трипер), който не се повлиява от общоприетото лекуване с антибиотици.

Пациентът е бил третиран с азитромицин и цефтриакс - композиция от лекарства, която обичайно се употребява освен това заболяване, само че третирането не е дало резултат.

Той е показал признаци на заболяването месец, откакто е имал пътешестване в Югоизточна Азия.
 Тества се нов антибиотик. Тества се нов антибиотик.
"Инфекцията му е доста резистентна на началното лекуване ", споделя лекар Гуенда Хюс, началник на отдела за полово излъчени заболявания към Националната здравна работа.

За момента пациентът е третиран с нов тип антибиотик и идващите проби за положението му ще бъдат направени този месец. Към момента признаците му са затихнали.

Започва тестване на нова терапия против рак

"Гонореята е доста "умна " бактерия. Всеки път, в който създадем нов антибиотик за нея, тя съумява да еволюира, с цел да стане резистентна ", споделя лекар Теодора Ви, експерт по репродуктивни проблеми към Световната здравна организация.

Учени изобретиха ваксина против свръхдоза

Според статистическите данни, 78 милиона души по целия свят са наранени от заболяването. Освен дискомфорта като болки и парене в региона на половите органи, тя може да докара до необратим стерилитет.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР