Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие. По

...
Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие. По
Коментари Харесай

Агресия между полицаи и мъж в София, версиите на двете страни се разминават

Мъж твърди , че е станал жертва на полицейско принуждение. По думите му униформените са направили противозаконен обиск на него и приятелите му в центъра на София. Органите на реда са отказали да се разпознават, твърди още Виктор Иванов. От Министерство на вътрешните работи излязоха с позиция по случая. От там обявиха, че мъжът е упражнил експанзия върху служителите на реда, предава

„ Автопатрул вижда трима души, очевидно използвали алкохол. Един от тях споделя на приятелите му, че в него има марихуана , която ще изпуши у дома. Лицето е арестувано, тъй като е показало експанзия. За да си дават персоналните си карти, най-вероятно п олицаите са се легитимирали. При опит да бъде качен в патрулката единият ухапва по дясното коляно сътрудник. Във връзка с дейностите на чиновниците сме образували дисциплинарна инспекция ”, обявиха от полицията.

Гледната точка на Виктор обаче е друга.

 „ Не се показаха. Само ни споделиха „ Вадете всичко от джобовете. Два пъти звънях на 112, с цел да оповестя че лица представящи се за служители на реда отхвърлят да се легитимират. Проблемът е, че тези органи на реда неведнъж надвишават своите пълномощия. Виждал съм по какъв начин преджобват и репресират малолетни възпитаници . Реакцията ми беше форма на митинг, тъй като това нещо би трябвало да спре ”, изясни мъжът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР