Мъж със сериозни контузии по главата и тялото е категоричен,

...
Мъж със сериозни контузии по главата и тялото е категоричен,
Коментари Харесай

Пребит мъж в Кърджали твърди, че е жертва на полицейско насилие

Мъж със съществени травми по главата и тялото е безапелационен, че е в това положение след нанесен му от полицейски чиновник побой, от полицията в Кърджали обаче също изрично подчертаха, че случаят е без присъединяване на техен сътрудник, предава кореспондентът на БГНЕС от града.
Странният случай на 69-годишния Ованес Гарабедян е от неделя във вилната зона на село Брош край регионалния град. Той и негови близки потърсиха БГНЕС поради подозрението, че „ всичко ще бъде потулено “.
Според формалната информация на районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи става дума за междусъседски спор, при който потърпевшият и негов 42-годишен комшия били в конфликтни връзки от много време. Нападателят е бил арестуван за 24 часа в районното ръководство на полицията в Кърджали и към този момент е на независимост. Охранителна полиция е направила инспекция и заключението е, че побойникът не е чиновник на органите на реда, обявиха пред БГНЕС от пресцентъра.
Ованес е настанен за лекуване в хирургията в многопрофилната болница. В здравното умозаключение на правосъдния доктор се показва, че са открити оток, кръвонасядания и охлузвания по кожата на лицето, разтърсване на мозъка, счупени 8-о ребро и кост на носа. Описаните увреждания са породени при използването на тъп или тъпо-ръбест предмет, се показва още в документа.
„ Чистех си колата, когато изненадващо бях атакуван от Георги, миришеше на алкохол, само че това не аз мога да го потвърдя. Млад, мощен, риташе ме, блъскаше ме, не разбрах за какво, само че той от дълго време се държи враждебно “, описа Ованес в болничното заведение. Успял да позвъни на околните си след побоя и те пристигнали дружно с полицейския патрул. „ Видяхме Ончо повален на земята, целият облян в кръв. Въпросният Георги го нямаше, само че по регистрационната табела на колата му служителите на реда направиха бърза информация и един от тях сподели, че той е чиновник в звено „ Миграция “. Ние няма по какъв начин да знаем къде тъкмо работи той “, показаха околните на пребития мъж.
Ованес сподели още, че преди два месеца е бил разпален новия му бус, паркиран до вилата му, а преди този момент са били умъртвени кучето и котката му, вратите са разбивани неведнъж, без да е имало обири на движимости. „ Какво друго е това, в случай че не заплашване и в неделя към този момент побоят беше безусловно опит за ликвидиране. Агресията му беше неконтролируема, с нищо не съм го провокирал. Като ме гледате по този начин на моите години, по какъв начин се опълчва и защитя от пияния младок “, разяснява възрастният човек.
Все още той и околните му не са подали тъжба в прокуратурата, само че считат да потърсят правото си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР