Мъж, с вид на затворник от Аушвиц, гърчещ се от

...
Мъж, с вид на затворник от Аушвиц, гърчещ се от
Коментари Харесай

Потресаващо видео от последните дни на болен от СПИН в пловдивския затвор

Мъж, с тип на пандизчия от Аушвиц, гърчещ се от болежка, търкалящ се в личните си изпражнения. Това се вижда в ужасяващото видео, което можете да гледате, в случай че имате задоволително здрави нерви. Сцената не е снимана в концлагер, нито в африкански затвор. Потресаващите фрагменти са от изолатора на пандиза в Пловдив, където се държат болните от СПИН и туберкулоза. Камерата е запечатала някой от последните дни на Мано Манов, който към този момент е мъртъв, написа TrafficNews.

Лишаването от независимост е наказване, което с изключение на отмъщение за сторено закононарушение, цели и да окаже образователен резултат върху наказания. В случая обаче за възпитателни ограничения е късно, а в края на живота си обреченият човек може да получи най-малко благосклонност, под формата на съответни медицински грижи и съответните лекарства. Такива обаче в пандиза явно липсват.

ХИВ позитивните и болните от туберкулоза и хепатит в пловдивския затвор не са малко, те от време на време се изпращат на лекуване в болнични заведения, а по-късно се връщат назад зад решетките. Останалите пандизчии усърдно ги заобикалят, а когато са в тежко положение, биват изпращани в стационара. Там няма инфекциозно поделение и лежат дружно с другите пандизчии. Според хората лишени от независимост, хигиената е на ниско равнище и заплахата от болест е доста огромна. Проблемът надалеч не е единствено в пандиза. В лечебните заведения също не изгарят от предпочитание да одобряват такива пациенти и ги връщат при първа опция.

Видеото не е уместно за хора със слаби нерви и душeвност!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР