Мъж с коронавирус е издъхнал в линейка, изчаквайки да бъде

...
Мъж с коронавирус е издъхнал в линейка, изчаквайки да бъде
Коментари Харесай

Ковид-пациент e починал в линейка пред Инфекциозното във Варна

Мъж с ковид е умрял в кола за спешна помощ, изчаквайки да бъде прегледан в Инфекциозното поделение във Варна, заяви пред БНР локалният зам.-директор на Центъра за незабавна помощ Иван Здравков. Трагедията се е разиграла преди седмица. Заради скупчване на други пациенти мъжът е трябвало да чака. " Не знам какъв брой време е лишило. Пациентът се утежнява заради дихателна недъстатъчност. Колегата вика втори наш екип - реанимационен, само че за жалост пацинтът умря ", описа Здравков. 

Пред радиото той заяви потресаващи неща - коли за спешна помощ стоят часове пред Инфекциозното поделение, с цел да бъдат прегледани и разпределени болните. Вчера да вземем за пример два незабавни екипа чакали 4 часа, с цел да бъде обслужен пациент с ковид и тежък зной - още 4-5 коли за спешна помощ изчаквали, напорът на пациенти бил голям.   " Грубо казано, 70-80% от екипите ни чакат пред Инфекциозното поделение ", сподели Димитров. Според него в основата на казуса е фактът, че един доктор преглежда:  " Според мен би трябвало да има няколко инфекциониста, само че допускам, че просто няма сътрудници, които да работят. Няколко кабинета са нужни. Защото на един инфекционист му би трябвало софтуерно време за обработка на пациента ". А при съществуване на висока температура незабавните болнични отделения не приемали пациента преди обзор на инфекционист. " Навремето приемахме с грип, бронхит, ОВИ...Сега всичко стана COVID-19 ", разяснява лекарят. 

В неделя от пратени пред Инфекциозното поделение 15 пациента, единствено двама били признати в болница. Възмутен Димитров описа и по какъв начин незабавен екип бил разкарван на вятъра до болничното заведение в Провадия, която неотдавна отвори кревати за COVID-19. Пациентът трябвало да бъде откаран там, само че по някаква причина не е признат. " Това са 55 км, какъв брой адреса не са обслужени през това време!? ", недоволства той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР