Мъж проникна посред нощ в музея на изкуствата в Далас, щата

...
Мъж проникна посред нощ в музея на изкуствата в Далас, щата
Коментари Харесай

Мъж нахлу в музей в Тексас и унищожи гръцки антики за над $ 5 млн.

Мъж проникна измежду нощ в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас, и нанесе вреди за над 5 милиона $. Той разбил и три древногръцки експоната преди да бъде задържан, съобщава местната полиция, представена от " Гардиън ". 21-годишният Брайън Хернандес е упрекнат в преднамерено нанасяне на вреди в изключително огромни размери, което се санкционира с присъда от пет години до пожизнен затвор. Вандалът е задържан под стража и може да бъде освободен под гаранция от 100 000 $.

Според полицията Хернандес е употребявал железен стол, с цел да проникне в музея към 22 ч. в сряда, след което се развилнял. Младият мъж разрушил витрина и счупил гръцка амфора от 6 в. прочие н. е. и гръцко гърне от 450 година прочие н.е. Полицията заяви, че единствено тези два експоната са били на стойност към 5 милиона $. Съсипани са също купа от 6 в. п. Хр., оценена на 100 000 $, и керамична бутилка на индианско племе, оценена на към 10 000.

Охраната се втурнала да залови Хернандес, който не е бил въоръжен, сподели полицията. По-късно младежът споделил на полицията, че бил " разгневен от гаджето си ", прецизира претекстовете за закононарушението локалният " Далас нюз ". 

Нападението беше осъществено три дни след като мъж, превдварително решен като стара жена, хвърли парче торта против " Мона Лиза "  на Леонардо да Винчи в Лувъра в Париж. За благополучие шедьовърът се намира зад бронирано стъкло и не бе обиден. Вандалът и в този случай бе арестуван и против него бе стартирано следствие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР