Мъж почина пред Спешна помощ в Самоков. На видеоклип, заснет

...
Мъж почина пред Спешна помощ в Самоков. На видеоклип, заснет
Коментари Харесай

Мъж почина пред Спешния център в Самоков /видео/

Мъж умря пред Спешна помощ в Самоков. На видеоклип, сниман от околните на умрелия, се вижда по какъв начин той лежи в безпомощно положение на задната седалка на автомобил, до момента в който чака да се появи доктор. Оказва се, че медикът, който е бил на промяна, е трябвало да придружи различен незабавен пациент с кола за спешна помощ до София. На място е била единствено здравната сестра.
„ Чичо ми имаше бъбречна непълнота. Той получи припадък. Пристигнахме в Спешна помощ и излезе някаква жена, която ни сподели, че няма лекар ”, споделя Петър Илиев, който е племенник на умрелия.
По думите повече от 30 минути чичо му не е получил помощ и най-после умрял.
„ Лекар в следствие пристигна вътре от отделението ”, показва Петър.
„ В този миг реанимационен екип от Самоков е пътувал към София с пациент, който е бил в доста тежко положение ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Катя Сунгарска, представител на ЦСМП- София.
Тя посочи, че филиалите на Спешна помощ в региона не са незабавни отделения на лечебните заведения.
„ Работното място на незабавните екипи е в колите за спешна помощ и те това работят и това вършат ”, уточни тя. Според нея лекари от болничното заведение са реагирали в границите на 6-7 минути, а не след половин час, както настояват околните. 

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР