Мъж почина от нараняванията си, след като беше намушкан по

...
Мъж почина от нараняванията си, след като беше намушкан по
Коментари Харесай

Мъж загина по време на надбягване с бикове

Мъж умря от пострадванията си, откакто беше намушкан по време на празник на надпреварване с бикове в Източна Испания, оповестиха управляващите. Това е първият сходен смъртен случай в страната, откогато бяха обновени този вид събития след облекчение на Коронавирус рестриктивните мерки през лятото, оповестява Ройтерс.

55-годишният мъж, чието име не се оповестява, е бил намушкан неведнъж от бик на фестивала в Онда, оповестиха от градския съвет. Други участници се пробвали да примамят животното, само че напъните им се провалили. Мъжът е умрял по-късно в събота в болница в близкия град Виляреал след кръвоизлив от рана на лявото бедро, получена при пробив на артерията му, оповестиха службите за незабавна помощ. Той е получил също и рана на главата.

Съветът на Онда анулира всички надбягвания с бикове, планувани по време на градския фестивал, който завършва през днешния ден.

Публичният спор за това дали празниците с надпреварване с бикове би трябвало да бъдат отстранени, стана по-разгорещен през последните години и единствено дребна част от надпреварите бяха извършени след премахването на рестриктивните мерки против COVID-19 в Испания.

Проучване от 2020 година на социологическата компания Electomania откри, че 46,7% от испанците са " за " възбрана на коридата, 34,7% не поддържат възбраната със закон, а 18,6% считат, че тя би трябвало да бъде непокътната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР