Мъж от Велинград е задържан за това, че не е

...
Мъж от Велинград е задържан за това, че не е
Коментари Харесай

Арестуваха протестиращ, който пречил на движението

Мъж от Велинград е арестуван за това, че не е извършил полицейски разпоредби и направил опит да пречи на придвижването на многолюден път.

В сряда към 19 часа, в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи във Велинград бил получен сигнал, че група от хора са застанали на изхода на Велинград по посока за гара Костандово и пречат на придвижването на коли.Незабавно към мястото били изпратени дежурни полицейски екипи от районно управление (на МВР) в курортния град.

Пристигайки на мястото, органите на реда открили, че група от 30-40 души са се събрали на спонтанен митинг, обвързван с проблемите с водоснабдяването на един от велинградските квартали. Протестът не е регламентиран, няма изпратено съобщение в общинската администрация за неговото осъществяване, като информация за това не е постъпвала и в полицията.

Униформените неотложно подхванали дейности за обезопасяване на периметъра, защото трасето е с доста натоварен трафик на транспортни средства, а с дейностите си протестиращите създавали действителна заплаха за пътно-транспортно произшествие. Въпреки това органите на реда им разрешили да минават през една от пешеходните пътеки, с цел да изразят позицията си, като били подхванати ограничения за недопускане на произшествия.

Тогава единият от присъстващите застанал на пътното платно и изрично отказал да го напусне макар диалозите с служителите на реда и безапелационните им разпоредби да го направи. Това дало съображение 47-годишният велинградчанин да бъде арестуван в ареста на РУ-Велинград, а по отношение на него е формирано полицейско произвеждане.

Действията на полицейските органи са докладвани и съгласувани с дежурен прокурор от районната прокуратура в курортния град. Към момента ситуацията в региона е спокойна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР