Мъж от североизточния румънски окръг Ботошани е починал след като

...
Мъж от североизточния румънски окръг Ботошани е починал след като
Коментари Харесай

Румънец почина от свръхдоза парацетамол

Мъж от североизточния румънски окръг Ботошани е умрял откакто е приел свръхдоза парацетамол, откакто се опитал да се лекува самичък от COVID-19, оповестява Аджерпрес.

Според шефа на Дирекцията за публично здраве Моника Адаскалицей 70-годишният мъж изпаднал в дълбока кома, а околните му извикали кола за спешна помощ. Лекарите обаче не съумели да го спасят.

Тя уточни, че съгласно фамилията му мъжът имал в продължение на повече от седмица респираторни признаци като кашлица, тресчица, болки в гърдите и други.

" Пак по думите на фамилията му пациентът вземал в продължение на няколко дни с изключение на други медикаменти и по две таблетки парацетамол от 500 мг на всеки четири часа, което значи по 6 грама парацетамол на 24 часа, което е прекалено много ", уточни Адаскалицей.

Тя съобщи, че в колата за спешна помощ му е бил изработен бърз антигенен тест за COVID-19, а в незабавното поделение - и PCR тест, като и двата са се оказали позитивни

По думите ѝ при хоспитализацията пациентът е имал полиорганна непълнота, в това число чернодробна непълнота, което е ускорило гибелта му.

Адаскалицей акцентира, че лекарите предизвестяват, че самолечението при някои заболявания като COVID-19 е противопоказно, а последствията от сходно решение може да са доста тежки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР