Мъж от Рудозем даде на съд за обиди четири жени.

Мъж от Рудозем даде на съд за обиди четири жени. ...

Жени си мислеха, че могат да обиждат както си искат програмист във Фейсбук, но той им извъртя кофти номер.Мъж от Рудозем даде на съд за обиди четири жени. Те коментирали негова публикация във Фейсбук. Мъжът обаче загуби делото срещу дамите в Районния съд в Мадан. 

Според програмиста, написал статията, една от жените му хакнала информационния сайт, като му сменила паролата за влизане. Според самата нея, нейна братовчедка и приятелки, написаното изобщо не било вярно. Мъжът обаче заведе дело за техните негативни коментари по негов адрес, като представи в съда разпечатани постовете на жените, съобщава "Марица".

Една от обсъждалите статията коментирала: „кой е този клоун, дето се е взел за голямата работа. Много е лошо когато един гущер се помисли че е крокодил ха ха ха”, „Голяма маймуна, мислеща се за хомосапиенс, но дори не се е научил да ходи на два крака.”, „Безработни изроди, научил се да пуска страници (които най-вероятно дори не са направени от него, а свалени от безплатни сайтове) със селските си изрази... Това журналист ли го наричате бе? Рудоземски измишльотини. Естествено че няма как да го уволнят той си е безработен.

Другата дама пък добавила: „Горкия това поведение е присъщо за 15 годишни пубертети като ги зареже гаджето да отмащават". Третата се включила с коментара: „Смешник! Подобни действия са присъщи на едно наранено „мъжко” его. И „мъжко” е в кавички, защото това ако е мъж?... Тъпото е, че ще те занимават с глупости, защото явно някой, още по-неосведомен, му се е вързал на акъла....”, а последната заявила в коментара си, че е „клоун, голяма маймуна, мислеща се за хомосапиенс, безработен изрод”. 

По делото била назначена съдебно-техническа експертиза за установяване на устройствата, от които са публикувани обидните коментари в социалната мрежа. От НИК - МВР - София обаче дали становище, че е невъзможно изготвянето на експертиза, тъй като данните от „Фейсбук“ профили за минал период, данни за модификации, IP адреси, хронология на извършените действия и др. се съхраняват от доставчика на електронната услуга „Фейсбук“ и експертите на НИК нямат достъп до тях.
А поради бързо променящите се данни в социалната мрежа и невъзможността за преглед на хронологията на извършените действия, не е гарантирана достоверност на запазената информация на локални устройства като личен телефон и/или компютър. В съдебна зала една от жените отрича да е коментирала и да познава програмиста, друга отказала изобщо да дава обяснения. Съдът ги оневини, с мотива, че не са налице доказателства за авторство на обидите от четирите жени и че в коментарите им не се споменава никъде името му.  

Мъжът е осъден да плати 800 лева за адвокатските възнаграждения на две от жените по делото. Присъдата подлежи на обжалване в Окръжния съд в Смолян.
 

Източник: blitz.bg