Мъж от Рудозем даде на съд за обиди четири жени.

...
Мъж от Рудозем даде на съд за обиди четири жени.
Коментари Харесай

Жени си мислеха, че могат да обиждат както си искат програмист във Фейсбук, но той им извъртя кофти номер

Мъж от Рудозем даде на съд за обиди четири дами. Те коментирали негова обява във Facebook. Мъжът обаче загуби делото против дамите в Районния съд в Мадан.

Според програмиста, написал публикацията, една от дамите му хакнала осведомителния уебсайт, като му сменила паролата за влизане. Според самата нея, нейна братовчедка и приятелки, написаното въобще не било правилно. Мъжът обаче заведе дело за техните отрицателни мнения по негов адрес, като показа в съда разпечатани постовете на дамите, оповестява " Марица ".

Една от обсъждалите публикацията коментирала: „ кой е този смешник, дето се е взел за огромната работа. Много е неприятно когато един гущер се намерения че е крокодил ха ха ха”, „ Голяма маймуна, мислеща се за хомосапиенс, само че даже не се е научил да върви на два крайници.”, „ Безработни изроди, научил се да пуска страници (които най-вероятно даже не са направени от него, а свалени от безвъзмездни сайтове) със селските си изрази... Това публицист ли го наричате бе? Рудоземски измислици. Естествено че няма по какъв начин да го уволнят той си е незает.

Другата дама пък добавила: „ Горкия това държание е присъщо за 15 годишни пубертети като ги зареже гаджето да отмащават ". Третата се присъединила с коментара: „ Смешник! Подобни дейности са присъщи на едно засегнато „ мъжко” его. И „ мъжко” е в кавички, тъй като това в случай че е мъж?... Тъпото е, че ще те занимават с нелепости, тъй като очевидно някой, още по-неосведомен, му се е вързал на акъла....”, а последната декларирала в коментара си, че е „ смешник, огромна маймуна, мислеща се за хомосапиенс, незает изрод”.

По делото била назначена съдебно-техническа експертиза за определяне на устройствата, от които са оповестени обидните мнения в обществената мрежа. От НИК - Министерство на вътрешните работи - София обаче дали мнение, че е невероятно правенето на експертиза, защото данните от „ Facebook “ профили за минал интервал, данни за модификации, IP адреси, последователност на осъществените дейности и други се съхраняват от доставчика на електронната услуга „ Facebook “ и специалистите на НИК нямат достъп до тях.
А заради бързо изменящите се данни в обществената мрежа и невъзможността за обзор на хронологията на осъществените дейности, не е обезпечена меродавност на непокътнатата информация на местни устройства като персонален телефон и/или компютър. В правосъдна зала една от дамите отхвърля да е коментирала и да познава програмиста, друга отказала въобще да дава пояснения. Съдът ги оневини, с претекста, че не са налице доказателства за авторство на обидите от четирите дами и че в мненията им не се загатва на никое място името му.

Мъжът е наказан да заплати 800 лв. за адвокатските хонорари на две от дамите по делото. Присъдата предстои на обжалване в Окръжния съд в Смолян.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР