Мъж от Полша е арестуван по обвинение, че е бил

...
Мъж от Полша е арестуван по обвинение, че е бил
Коментари Харесай

Арестуваха поляк, участвал в заговор за убийството на Зеленски

Мъж от Полша е задържан по обвиняване, че е бил подготвен да шпионира в интерес на съветското военно разузнаване и да му помогне да възнамерява и да реализира убийството на украинския президент Володимир Зеленски, оповестиха полски прокурори, представени от Асошиейтед прес. Полската национална прокуратура сподели в изказване през днешния ден, че мъжът, разпознат единствено като Павел К., е бил упрекнат, че е бил подготвен да съобщи информация за сигурността на летището на съветски сътрудници и е бил задържан в Полша през вчерашния ден.
Той потърсил контакт с руснаци, директно забъркани във войната в Украйна, и се очаквало да съобщи подробна информация за летището Жешов-Ясионка в югоизточна Полша, покрай границата с Украйна, което е портал за интернационалните военни и филантропични доставки за Украйна. Летището е под контрола на американските войски.

Ако бъде приет за отговорен, той може да получи до осем години затвор.

Прокурорите също по този начин обявиха, че карцерът е резултат от тясно съдействие с прокурорите и службите за сигурност на Украйна, които са дали основни доказателства.

Полша дава мощна поддръжка на прилежаща Украйна и Зеленски в отбрана против съветската експанзия повече от две години. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР