Мъж от Лом загина при кражба на електроенергия от мрежата

...
Мъж от Лом загина при кражба на електроенергия от мрежата
Коментари Харесай

Трагедия! Мъж от Лом загина при кражба на ток

Мъж от Лом почина при кражба на електрическа енергия от мрежата на ЧЕЗ, научи организация BulNews.
Случилото се е от през вчерашния ден. Той се качил на алуминиева стълба и направил опит да причисли нелегално къщата си към проводниците на електроразпределителната мрежа, която обезпечава електрозахранване на постройките в региона, когато бил изумен от електричеството и паднал на земята.
От ЧЕЗ оповестиха, че месец по-рано, при инспекция от страна на сдружението, е формиран констативен протокол за кражба на електрическа енергия на същия консуматор. Служители на сдружението са оказали нужното подпомагане на органите на Министерство на вътрешните работи, направили са прекратяване на електрозахранването и са обезопасили мястото неотложно, за гладко осъществяване на следствените дейности.
Често обаче похищенията заплашват и лишават човешки животи. За кражбите на ток посредством прикачване към мрежата се употребяват всевъзможни начини, проводници и проводими материали, както и детайли за прикриване на нарушаванията и отклоняване на електричеството до потребителите, което от своя остаряла носи извънредно огромни опасности за живота и здравето на хората, които ги употребяват, както и всички наоколо.
В момента на процедура няма наказания, които да имат възпиращ резултат за нарушителите. Само от началото на 2020 година са открити 2 596 обири на електрическа енергия, като по-голямата част от тях са за прикачване към електроразпределителната мрежа.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР