Мъж от Илинойс беше обвинен в престъпления от омраза за

...
Мъж от Илинойс беше обвинен в престъпления от омраза за
Коментари Харесай

Мъж уби мюсюлманско момче близо до Чикаго в престъпление от омраза, свързано с войната между Израел и Хамас, полиция

Мъж от Илинойс беше упрекнат в закононарушения от ненавист за това, че намушка до гибел 6-годишно мюсюлманско момче и рани майка му при нахлуване, ориентирано към тях поради тяхната религия и като отговор на войната сред Израел и Хамас, длъжностни лица и деятели за мюсюлмански права сподели в неделя.

Момчето е било намушкано 26 пъти с боен нож със 7-инчово (18 см) назъбено острие, се споделя в изказване на шерифа на окръг Уил. 32-годишната жена имаше голям брой прободни рани и се чака да оцелее при нападението, извършено в събота в Плейнфийлд Тауншип, на към 40 благи (64 км) югозападно от Чикаго.

„ Детективите съумяха да открият, че и двете жертви в тази брутална офанзива е била ориентирана към обвинения заради това, че са мюсюлмани и продължаващия близкоизточен спор, включващ Хамас и израелците “, се споделя в изказване на шерифската работа на окръг Уил.

Заподозреният, Джоузеф Чуба, 71, е бил упрекнат в ликвидиране първа степен, опит за ликвидиране първа степен, две обвинявания за закононарушение от ненавист и тежка побой със смъртоносно оръжие, сподели офисът на шерифа.

Ройтерс не можа да разпознава юрист на Чуба. Той беше в затвора в очакване на първичното си явяване пред съда, се споделя в изказването.

Въпреки че Чуба не е направил никакви изказвания пред детективите, както е конституционното му право, полицията сподели, че е определила обвиненията, въпреки и посредством разпити и доказателства.

Когато полицията пристигнали на мястото, те споделили, че са намерили Чуба седнал на земята пред дома с порязване на челото. Жертвите са били в спалня.

Съветът за американо-ислямски връзки (CAIR) идентифицира момчето като Wadea Al-Fayoume и сподели, че дамата, Ханаан Шахин, е била негова майка.

„ Ислямофобската изразителност и анти- Палестинският расизъм, популяризиран от политици, медии и обществени медийни платформи, би трябвало да спре ", сподели CAIR в обществената медийна платформа X.

Директорът на ФБР Кристофър Рей в събота предизвести конференцията на Международната асоциация на началниците на полицията да остане бдителна " в тази засилена среда. "

" Няма подозрение, че виждаме нарастване на докладваните заплахи и би трябвало да сме нащрек, изключително за самотни актьори, които може да се вдъхновят от скорошни събития, с цел да извършат насилие сами ”, сподели Рей на конференцията в Сан Диего, според уеб страницата на ФБР.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР