Джеймс Филип Барнс е екзекутиран за убийството с чук през 1988 г. на медицинската сестра от Флорида Патриша Милър

...
Мъж от Флорида, който наскоро се отказа от всички съдебни
Коментари Харесай

Мъж от Флорида, който наскоро се отказа от всички съдебни обжалвания, беше екзекутиран в четвъртък за убийството през 1988 г. на жена, която е била сексуално нападната, убита с чук и след това подпалена в собственото й легло.

61-годишният Джеймс Филип Барнс беше обявен за мъртъв в 18:13 ч. след смъртоносна инжекция в щатския затвор във Флорида в Старке.

Лежейки на количка, Барнс изглеждаше вече със затворени очи, когато завесата беше отворена за свидетели. Той не отговори, когато служителите на затвора го попитаха дали има последно изявление и той остана неподвижен, освен да диша около 10 минути, докато това спря. След това лекар го обяви за мъртъв.

61-годишният затворник беше осъден на смърт за убийството на медицинската сестра Патриша „Патси“ Милър.

Един от братята и сестрите на жертвата, Андрю Милър, стана свидетел на екзекуцията и каза, че е дошъл да си спомни сестра си.

„Не дойдох тук, за да гледам как някой умира. Дойдох тук, за почитайте нашата сестра Патриша Милър“, каза той пред репортери след това. „Никой не трябва да живее в страх в безопасността на собствения си дом. Нито една жена, нито едно дете, нито едно животно не трябва да изпитва този страх. Ние го направихме.“

Барнс излежаваше доживотна присъда за удушаването през 1997 г. неговата съпруга, 44-годишната Линда Барнс, когато той пише писма през 2005 г. до държавен прокурор, поемайки отговорност за убийството на Милър години по-рано в нейния апартамент в Мелбърн на източното крайбрежие на Флорида.

Барнс се представлява сам в съда изслушвания, на които не предложи защита, призна се за виновен за убийството на Милър и не се опита да поиска доживотна присъда вместо смъртно наказание.

Милър, която беше на 41 години, когато Барнс я уби на 20 април 1988 г., някои предишни неуточнени негативни взаимодействия с него, според интервю в затвора, което той даде на немския филмов режисьор Вернер Херцог.

„Имаше няколко събития, които се случиха (с Милър). Чувствах се ужасно унизен, това е всичко, което мога да кажа ”, каза Барнс в интервюто.

Когато се призна за виновен, Барнс каза на съдията, че след като нахлу в отделението на Милър, „аз я изнасилих два пъти. Опитах се да я удуша до смърт. Ударих главата й с чук и я убих, и подпалих леглото й", според съдебните документи.

Имаше и ДНК доказателства, свързващи Барнс с убийството на Милър. След като се призна за виновен, Барнс беше осъден на смърт на 13 декември 2007 г. Той също така се призна за виновен в сексуално насилие, палеж и кражба с взлом с нападение и побой.

Барнс уби жена си през 1997 г., след като тя откри, че той търгува с наркотици. е намерена напъхана в килер, след като е била удушена, показват съдебните записи. Барнс твърди, че е убил най-малко двама други души, но никога не е бил обвинен в тези случаи.

Барнс е бил в и извън затвора от юношеските си години, включително времето, излежано за кон

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР